´Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn´

Je bent de 50 gepasseerd en ineens lijk of blijk je volgens sommigen te behoren tot de groep senioren of de 50-plussers voor wie er speciale tijdschriften zijn, dating sites, beurzen en vakantiereizen…

Dat is even slikken. Je voelt je toch helemaal niet oud? Hoewel de eerlijk gebiedt te zeggen dat als je in de spiegel kijkt er zomaar weer nieuwe rimpels te bespeuren zijn. En als je haast hebt en moet rennen om de bus te halen, gaan snelle bewegingen niet altijd soepel. Verder wordt je zicht minder, net als je geheugen. Wel herinner je je een zinnetje dat je een paar decennia eerder hebt gelezen: ‘Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn’. Fit en vitaal zijn en blijven wil iedereen, niemand uitgezonderd. Daarom is het belangrijk om te letten op de specifieke voedingsbehoeftes voor de groep jonge ouderen.

Gezonde en gevarieerde voeding is vanzelfsprekend de basis; aangevuld met vitamines en voedingssupplementen gericht op bijvoorbeeld het verbeteren van de conditie van de spieren en gewrichten, het concentratievermogen en de huid. Laten we zeggen dat in zijn algemeenheid de grassen en de algen goed ingezet kunnen worden voor diverse aandachtspunten, waaronder ook een hoge of te hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. De grassen, gerstegras en tarwegras, staan bekend als supplement tegen veroudering, dat betekent dat ze soelaas kunnen bieden bij de typische kwalen en aandoeningen waar velen van ons mee te maken krijgen bij het ouder worden. De algen, spirulinachlorella en de afa-alg, bevorderen onder meer het concentratievermogen, werken sterk ontgiftend en versterken de levenskracht. Alles wat verder nodig is, vul je zelf zo aan.

Wijsheid komt met de jaren, dat is gelukkig een van de pluspunten van de 50-plusser. Meer adviezen aanreiken is overbodig. Je weet waar Abraham de mosterd haalt.