Ben je moe, lusteloos en heb je schoon genoeg van de sneeuw en kou? Waarschijnlijk wil je het liefste een beetje rondhangen en als het kan lang uitslapen. Als dat klopt, neem dan actie. Health Winkel kan je hierbij helpen.

‘Ben je moe, lusteloos en heb je schoon genoeg van de sneeuw en kou? Waarschijnlijk wil je het liefste een beetje rondhangen en als het kan lang uitslapen. Als dat klopt, neem dan actie.’

Deze vermoeidheid versla je niet door rustig aan te doen. Het klinkt tegenstrijdig, maar om de winterblues te lijf te gaan is het beter om lekker te bewegen in de buitenlucht. Of moeten we zeggen buitenlicht? Feit is dat zelfs dat kleine zonnestraaltje helpt. Je hebt immers behoefte aan zon en licht. En al zie je de zon niet, de zon is er elke dag weer. Ja, het is nog koud, dus zorg voor een warme jas en sjaal en speur ondertussen naar de eerste groene blaadjes aan de bomen. Door te bewegen ben je aardig voor je lichaam. Ga nog een stapje verder, begin tegelijkertijd ‘van binnen’ aan een minivoorjaarsschoonmaak. We bedoelen niet dat je je hele leefpatroon moet omgooien. Een ingewikkeld dieet volgen is wat ons betreft onnodig, want een minieme aanpassing in je dagelijkse voedingspatroon kan al veel voordelen opleveren. Gewoon kalm aan doen met suikers, een teveel aan koolhydraten vermijden (wit brood, witte rijst etc.) én extra vitamines nemen is zo’n bescheiden investering die je goed zal doen. De Health Winkel kan je hierbij helpen. We raden de Afa alg en Cacao Nibs aan vanwege de grote hoeveelheid aan vitamines B12 en D. Begin de dag met een gevarieerd ontbijt met onder andere een kom yoghurt of kwark waaraan je een scheutje van een van onze biologische sappen toevoegt. Als traktatie voor jezelf strooi je er vervolgens wat Cacao Nibs overheen. Verder adviseren we als oppepper voor lijf en leden: de Afa-alg. Al met al niet zo moeilijk, toch? Succes met dit eenvoudige recept dat jou klaarstoomt om fit de lente in te gaan!