Hyaluronzuur + collageen versterken elkaar, lees: 1 en 1 is 3. Het heeft te maken met ingewikkelde chemische processen, maar we houden het simpel. Hyaluronzuur trekt vocht aan en dat zorgt voor volume in de huid, en voor een schokdempende werking in de gewrichten. Een huid met veel vochtbinding oogt gladder, strakker en fijne rimpels zijn minder zichtbaar. Je hoeft er nauwelijks over na te denken; hyaluronzuur toevoegen aan je dagelijkse voeding is een goede zet. Collageen, de belangrijkste proteïne voor de huid, geeft soepelheid en stevigheid. Maar wat moeten we met de verschillende berichten over collageen in crèmes? Als bestanddeel van een smeersel in een potje zou het amper werken of alleen voor korte duur. Er wordt beweerd dat het effect al verdwenen is zodra we ermee stoppen, toch smeren we jaarlijks voor miljoenen euro’s op het gezicht. De vraag is of dit werkelijk helpt.

En collageen om in te nemen? In Japan gebeurt iets opmerkelijks, daar kun je gewoon bij de drogist een leuk roze flesje te kopen met daarin een drankje vol collageen. Is dat voor ons ook een aanrader of gaan we op zoek naar een middenweg? Wij zijn van mening dat voedingssupplementen niet los mogen staan van een gezond voedingspatroon. Je uiterlijk is gebaat bij voldoende vitamine A en C en alle aminozuren, bijvoorbeeld via vis. Voeg daar ook Hyaluronzuur + collageen aan toe in capsulevorm. Wij gebruiken collageen uit vis, het is de veiligste variant en lijkt het meest op ons eigen collageen. Nu is ieder mens uniek en reageert iedereen anders op een product maar wij hebben het vertrouwen dat als je de huid wilt oppeppen je op deze manier succes zult boeken, schoonheid komt van binnenuit. Je zou zomaar kunnen ervaren dat de uitkomst van de rekensom 1 en 1 niet 3 is, maar zelfs 4.

Hyaluronzuur + collageen is bij Health Winkel een populair product, wij horen dan ook graag wat uw ervaring is met dit product!