Vooral in de herfst- en winterperiode zijn we gevoeliger voor een verkoudheid dan in de zomer. Op de kou staan lijkt niet de oorzaak te zijn van het oplopen van een verkoudheid, al zijn we wel geneigd dit te geloven. Misschien omdat het woord ‘kou’ al in het woord besloten zit. Een virus is echter de boosdoener. Zaak dus om te zorgen dat je lichaam in staat is om de virussen te lijf te gaan. Voedingssupplementen als chlorella, spirulina, afa-algen, gojibessen, gerstegras, cacao nibs en camu camu helpen je om het immuunsysteem alert te houden.

Voorkomen is beter dan genezen…  Je kunt namelijk niet altijd ruimtes waar veel mensen dicht bij elkaar zitten vermijden, denk aan de trein, bus, school of het kantoor. Daar verspreiden verkoudheidsvirussen zich via vochtdruppeltjes in de uitgeademde lucht en die druppeltjes worden door anderen weer ingeademd. Iemand geen hand geven is nogal onbeleefd, maar bedenk dat virussen vaak via de handen wordt overgedragen. En leven als een kluizenaar is al helemaal geen optie. Niet op tijd dit artikel gelezen? Inmiddels last van neusverstopping, niezen, keelpijn en hoesten?

Zo gezond mogelijk leven is het simpele advies. Dat betekent behalve denken aan volwaardige voeding, ook  voldoende slapen. Nog iets anders: temperatuurverschillen kunnen je lichaam belasten. Een plezierige manier om je lichaam te leren omgaan met temperatuurverschillen is een bezoekje aan de sauna. Sommigen roepen bij de eerste verschijnselen om een ‘kuurtje’, maar antibiotica helpen niet tegen een verkoudheid. Die werken tegen bacteriën, niet tegen virussen. Alleen bij zeer langdurende verkoudheid of meer dan drie dagen hoge koorts schrijft de huisarts eventueel een receptje uit. Laat het niet zover komen.

De Health Winkel staat paraat, want wij hebben een extra voorraad immuun systeem boosters ingeslagen. Aan jou de keuze.