Hebben kinderen in de groei voedingssupplementen nodig? Dat is een veelgestelde vraag. Als we het hebben over kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar dan is dat een groep die erg kieskeurig is met eten. Over de spruitjes en de witlof hoeven we het niet te hebben. Bittere groentes vinden de meeste kinderen niet lekker. Toch is het van belang om een gezond voedingspatroon al vroeg aan te leren. Door vaak verschillende smaken aan te bieden, leren kinderen meestal een andere smaken te waarderen. Al zijn wortels, doperwten en bieten in de regel meer geliefd dan spruiten. Even terug naar de voedingssupplementen.

De vitaminebehoefte van kinderen verschilt van onze behoefte. Op internet zijn er diverse tabellen hierover te vinden. De experts zijn verdeeld: de ene helft zegt dat kinderen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen via hun dagelijks eten en dat een teveel aan vitamines (met name B en D) zelfs schadelijk kan zijn. Een andere helft zegt dat extra vitamines aan te raden zijn, zeker in bepaalde periodes en in omstandigheden. En wie zijn wij om hierin te adviseren? Laat je leiden door je gezonde verstand. Als er een dagje ‘makkelijk’ wordt gegeten is dat niet erg. Het gaat om de inname gezien over een week of langer.

Als je wilt weten wat het advies is voor jouw kind kun je het beste een arts of deskundige raadplegen, met name als je kind behoort tot een ‘risicogroep’, denk aan chronische ziektes of voedsel allergieën of een strikte diëten.

Producten van de Health Winkel die bij kunnen dragen aan de gezondheid van je opgroeiende kind(eren) zijn bijvoorbeeld de biologische sappen en cacao nibs. Tot slot nog een kleine tip: we denken soms te snel aan alleen vitamines. Voldoende vezelrijke producten op het menu mogen niet vergeten worden. Voor de geadviseerde hoeveelheid is er een vuistregel: leeftijd + 5 gram. Zomaar een advies om je voordeel mee te doen. Een specifiek vezelrijk product uit onze winkel bevelen we (nog) niet aan, maar wat niet is kan komen! Wij blijven in beweging op alle manieren.