Chlorella, een paar feiten
Over wat er allemaal in dat micro-organisme zit, blijf je je verbazen. Bij het lezen van diverse chlorella-artikelen duiken altijd de afkortingen CGF en RNA/DNA op. Wat betekenen die nou eigenlijk? Laten we direct vertellen wat CGF en RNA voor ons kunnen doen. Na uitgebreide onderzoeken is vast komen te staan dat chlorella het voedsel is met het hoogste gehalte aan RNA en dat zorgt voor herstel van menselijk DNA. Naar wordt aangenomen is beschadiging van DNA de hoofdoorzaak van ouderdomsziekten. De aanwezigheid van CGF, de groeifactor, is een ander opmerkelijk feit. Chlorella groeit sneller dan al het andere voedsel dat we verbouwen. Elke 20 uur is chlorella verviervoudigd. Wanneer wij CGF gebruiken wordt het herstellend, zelfgenezend vermogen van onze weefsels vergroot. RNA en CGF is slechts het meest opvallende in chlorella. Chlorofyl moeten we ook noemen, en eiwit en foliumzuur.
Samengevat, de aanwezige waardevolle componenten zijn in een dusdanige verhouding aanwezig dat chlorella een compleet voedingssupplement kan worden genoemd. ‘Een van de ontdekkingen van de 20e eeuw!’ hebben we zelfs gelezen. Mensen met een tekort aan energie, te weinig weerstand of concentratie en een te hoge werkdruk doen er goed aan om chlorella toe te voegen aan de dagelijkse voeding. Anderen nemen chlorella vanwege huidklachten, infecties of ontstekingen en reumatische klachten. Vegetariërs hebben baat bij regelmatige inname van chlorella, want het helpt om aan de noodzakelijke voedingswaarden te komen, zoals ijzer en B12. De genoemde voorbeelden zijn alweer alleen een beperkte opsomming. Je zou je eens moeten verdiepen in wat chlorella je kan bieden en je afvragen: Wat is mijn reden om chlorella te gebruiken? Als je tenminste hiervoor de energie hebt. We dagen je uit, het is maar een kleine investering waar je veel (energie) voor terug krijgt.